A Bridgestone Tatabánya Kft-nál a volumen folyamatos növekedés és fejlesztés mellett aktuálissá vált a hulladék-logisztikai rendszer felülvizsgálata és illesztése a fejlődő termelési rendszerhez, mind folyamatkezelési, mind infrastrukturális szempontból. Az együttműködés keretében projektről projektre haladva végeztük el a hulladék-logisztikai rendszer feltárását és a szimulációs input adatok előállítását. Így törekedtünk a lehető legpontosabban erőforrás becslésre és a költséghatékony szolgáltatásra.

A kitűzött projekt célok mentén, első lépésként feltártuk és elemeztük a hulladék-logisztikai rendszer aktuális működését. Az elemzés eredményeként megfogalmaztuk a vállalat számára reális folyamatkezelési és infrastrukturális alternatívákat. A potenciális változatok előkészítésre kerültek az együttműködés következő szakaszában tervezett számítógépes szimulációval történő modellezésre és értékelésre az objektív döntéstámogatás érdekében.

A projekt második szakaszában kezdődött meg a potenciális fejlesztési irányok szimulációs vizsgálata. A szimulációs modellépítést megelőzően a vállalat által biztosított adathalmazok és saját mérések alapján előállítottuk a szimulációhoz szükséges strukturált input adatokat. Ennek köszönhetően a vállalatnak minimális emberi erőforrást kellett biztosítani az input adatok előállításához.

Az aktuális működés modellezését és validálását követően objektíven – számokkal és grafikonokkal alátámasztva – meghatároztuk a rendszer fejlesztési lehetőségeit. A vizsgálat során különböző műszakmodelleket, illetve targonca és humán erőforrás kezelési logikákat is figyelembe vettünk. A szimuláció eredményeként javaslatot tettünk a meglévő humán erőforrások magasabb hatékonysággal történő költséghatékonyabb foglalkoztatására.

Cég:
Bridgestone Tatabánya Kft.

Szolgáltatás:
Logisztikai rendszer-feltárás, Tervezés és specifikáció, Szimulációval támogatott rendszer-fejlesztés

Referencia