A közétkeztetéssel foglalkozó HunGast Vital Kft. megkeresése során ismertetésre került az igény, hogy szükséges felmérni logisztikai folyamataikat, ezen belül a budapesti és agglomerációjában kiszolgált konyhák kiszolgálását. A projekt fő céljának a kevesebb erőforrás felhasználás és a hatékonyságnövelés lehetőségének feltárása kerültek kitűzésre.

A projekt során megvizsgálásra kerültek a főző- és tálalókonyhák aktuális csoportosítása és az étel kiszállítási körök, időablakok. A kiszállítási körök vizsgálata és újra tervezése során a Paragon szoftver segítségével javaslat változatokat tudtunk meghatározni, melyek számszerűsített adatokkal kerültek alátámasztásra. A vizsgálat eredménye különféle, újratervezett kiszállítási megoldások lettek, melyek alapján 5% gépjármű megtakarítás, illetve 30-35%-os futásidő csökkenés érhető el. Erőforrás megtakarítási lehetőség az étel szállítására alkalmazott egységképzők visszagyűjtésének összehangolása a kiszállítási feladatokkal.

A különféle változatok mellett megvizsgálásra kerültek az ételek szállítására alkalmas egységképzők és anyagmozgatási lehetőségek. Továbbá a speciális étrendű ételek címkével való jelölésének és elosztásának felülvizsgálata is megtörtént, melyek kapcsolódnak a logisztikai folyamatok fejlesztéséhez.

Cég:
HunGast Vital Kft.

Szolgáltatás:
Logisztikai rendszer-feltárás, Tervezés és specifikáció

Referencia