Ha egy vállalat számára ismeretlenek a kapacitásai, nehézkes a változó körülményekhez való alkalmazkodás vagy technológiai fejlesztés, digitalizálció előtt áll, akkor szükségessé válhat a külső szakértői támogatás. A CoReLog Kft. ezekben a kihívások megoldásában áll rendelkezésre a partnerek számára. Víziónk egy együttműködésen alapuló szolgáltatás nyújtása, melynek eredményeként elérhető az intra-logisztika terület hatékonyságnövelése és objektív értékelése.

Első sorban szükséges azonosítani mely kihívással/kihívásokkal áll szemben az adott vállat. Az alábbi kérdések célja, hogy rávilágítsanak az esetleges problémákra, illetve ezek alapján ismertetjük tanácsadóink miként tudnak szakértői támogatást nyújtani.

Ismeretlen kapacitás tartalék

 • Ismeretlen az erőforrások és infrastruktúra kapacitás tartaléka?
 • Jelenlegi erőforrásokkal mekkora feladat halmazt lehetne kezelni?
 • Elvállalható komolyabb beavatkozások nélkül új rendelés?

A kapacitás tartalék vizsgálata során számszerűsítésre kerülnek a tartalékok, melyek eléréséhez lépésről lépésre fejlesztjük a hatékonyságot.

Alkalmazkodás változó körülményekhez

 • Termékportfólió változás?
 • Új projekt bevezetése?
 • Rendelési jellegzetességek változása (volumen, összetétel, komplexitás)?
 • Logisztikai infrastruktúra változása?
 • Humán erőforrások rendelkezésre állásának változása?

Alkalmazkodási javaslatok kidolgozása és objektív értékelése.

Technológia fejlesztés, digitalizáció

 • (Mit) érdemes automatizálni/digitalizálni?
 • Milyen technológia illeszkedik valójában?

Márkafüggetlen technológiai javaslatok kidolgozása
Objektív értékelés szimulációval

Szolgáltatásaink három fő csoportba sorolhatók, melyek egymástól függetlenek, de kiegészítik egymást:

 • Intra-logisztika diagnosztika
 • Mérnöki tervezés, fejlesztés, értékelés
 • Szakmai támogatás

Intra-logisztika diagnosztika során feltárást és elemzést hajtunk végre, mely magába foglalja a logisztikai folyamatok és működés felülvizsgálatát. Partner vállalat méretétől függően lehatárolásra kerül a vizsgálat alá vont részterület(ek). A folyamatok megismerésével feltárásra és dedikálásra kerülnek a szűk keresztmetszetek, melyek alapján visszacsatolásra kerül a partner vállalat működése és megfogalmazásra kerül a fejlesztési stratégia.

Mérnöki tervezés, fejlesztés, értékelés szolgáltatásunk keretein belül kerülnek kidolgozásra a potenciális fejlesztési irányok. Ez magába foglalja a folyamat-, szoftver- és technológiai specifikációt is. Tervezésre/újra tervezésre kerülhetnek ezen a szinten raktári, illetve üzemi layoutok, folyamatok és erőforrások különféle elemzési módszerekkel. Ezen szolgáltatásunk során lehetőség van szimulációval támogatott rendszerfejlesztést végre hajtani, de a vizsgált probléma jellegéből adódóan és a partner igényeihez igazodva kerül meghatározásra a szimulációs vizsgálat szükségessége és mérete. Szoftver- és technológiai specifikáció során igény és szükség esetén kompetens partnereket vonunk be és együttműködve olyan megoldást nyújtunk megrendelőnk számára, hogy az az igényeinek és a lehetőségeknek megfelelően kerüljön megtervezésre. A tervezési folyamat támogatja a hatékonyságnövelést, az objektív döntéstámogatást, melynek során értékelhetők a kidolgozott fejlesztési irányok. Számos esetben szimulációs vizsgálat segíthet ezen irányok összehasonlításában. A projekt a kidolgozott fejlesztési irányok és elemzések eredményének ismertetésével, döntéstámogatás előkészítésével zárul.

A fejlesztési irány kiválasztását követően támogatni tudjuk partnerünket annak bevezetési folyamatainak kidolgozásával. Projektmenedzsment keretein belül partnerünk megbízásában előkészítésre kerülnek a választott fejlesztési irány bevezetésének alapjai. Segítséget nyújtunk a kivitelezők és beszállítók megválasztásában, a bevezetéshez kapcsolódóan együttműködünk a választott kivitelezőkkel és technológiai beszállítókkal és képviseljük ügyfelünket a kitűzött célok elérése érdekében.

Szakmai támogatás szolgáltatás keretein belül lehetőséget biztosítunk partnereinknek folyamatos szolgáltatásként, hogy szakmai támogatást nyújtunk a vállalat fejlesztőmérnök csapatának a különféle logisztikai területeket érintő fejlesztések döntésében. Az együttműködés során módszertanokkal, iparági tapasztalatokkal és külső szemlélő előnyével tudjuk támogatásunkat adni időszakos workshop-ok, közös megbeszélések során. Célkitűzésünk, hogy a bevont know how hasznosításával tudjuk támogatni és felügyelni a fejlesztési irányokat, illetve a végrehajtást, megvalósítást.

Működésünk mindegyik szakasza összefügg egymással. A bevezetett megoldásokat – melyek lehetnek az általunk menedzselt bevezetések, de lehetnek a partner által, tervezésünk alapján történt bevezetések – visszamérjük az ügyfél igényére. A visszamérés során felülvizsgálhatók, hogy a bevezetett fejlesztések milyen mértékben eredményesek, illetve nagyobb időtáv elteltével elemezhető jelentkezett e hatékonyságromlás és ezalapján szükséges fejlesztési területek definiálhatók.

Hírek